Промяна новините на форума:

Регистрацията е удобство, а не досадна необходимост.

Main Menu

Лама Оле Нидал пристига в София

Започната от Imago, 12 Август, 2006, 22:33:26

« назад - напред »

Добавени събития

Imago

Лама Оле Нидал пристига в София на 3 септември. След лекцията ще има и курс по медитация.

so_hum

и Пепси / Перица/ ще идва в София през септември. Изнася лекция и прави ребърдинг.

Imago

Ако искате да го обявите в календара, натиснете КАЛЕНДАР, изберете дата и напишете съобщението. Желателно е все пак да бъде свързано с будизма. Малко ми е трудно да видя връзката между Пепси и будизма.

so_hum

Пепси не е кола. Според мен, най-истински последовател на будизма е този, който  върви по пътя на Буда до непосредствено изживяване на буда-природата / просветление, самадхи/, а не просто изучава разни философии  и религии. Защото всеки е буда, но повечето не го знаят.
Бъди добър, прави добро

Imago

Приликата между тях, е че се предпочитат от новата генерация. ;D

so_hum

so_hum

Imago

Dinamitko

Благодаря, Имаго!

Цитат на: so_hum - 18 Август, 2006, 21:21:15
Пепси не е кола. Според мен, най-истински последовател на будизма е този, който  върви по пътя на Буда до непосредствено изживяване на буда-природата / просветление, самадхи/, а не просто изучава разни философии  и религии. Защото всеки е буда, но повечето не го знаят.
Бъди добър, прави добро

Кои са будистките му учители и от къде знаем, че върви по пътя на Буда. Иначе пепсито е ОК (питие).

so_hum

Когато науча точната дата ще я обявя / надявам се да съм в София тогава/. Обикновено са няколко последователни дни, започват от 18.30 и продължават да 3-4 часа сутринта - а аз работя... :'( - затова съм била само на една лекция за съжаление / той идва поне от две години/ и не останах за ребърдинга.
По принцип за неговите посещения няма плакати из цяла София, и не са пълни зали.
Доколкото знам е учил в Тибет, но точно коя секта ли е думата? - не знам.
Автентичен е, вервай ми  ;).

Imago

Оле Нидал не е сектант, той си е съвсем редовен лама в традицията Кагю-па.

so_hum

Dinamitko

Извинете ако съм се изразил мъгляво. Лама Оле ми е учителя и със сигурност е автентичен. Не питах за него, а за ребърдинга.

dagpo

Цитат на: so_hum - 15 Август, 2006, 20:40:58
[color=yellow]и Пепси / Перица/ ще идва в София през септември. Изнася лекция и прави ребърдинг. [/color]
Поздрави за новия сайт!
Няма да крия, че съм ученик на Лама Оле Нидал. И аз не разбрах това за Пепси, проява на лош вкус ли е или неосведоменост?! Но big dogs don't have bark. Межу другото, Лама Оле идва в България от 14 години.
Благодаря за информацията, Imago! Лама Оле ще бъде в България от 03 до 06.09. Всички подробности на www.diamondway.bg.
П.П. Предлагам анкета на тема, колко от участниците във форума са:
1. практикуващи будисти, отговарящи на съответните формални критерии, т.е. да са приели будистко убежище от квалифициран (в някоя от признатите будистки традиции) учител, да приемат будисткия възглед (като минимум "четирите печата", които отличават будистката гледна точка от небудистките), да практикуват някакъв вид будистка медитация и да са поели съответните обети (напр. обетите за индивидуално освобождение за светски практикуващи, обета на Бодхисатва, обетите на
Ваджраяна);
2. колко изучават будизма професионално (в качеството си на философи, будолози, историци и т.н.);
3. колко нямат понятие от будизъм (трудно е да се дискутира Мадхямака с някой, който дори не е чел Нагарджуна; в тази връзка скоро ще предложа една уводна тема - само да ми остане малко свободно време).
А инак, както посочва уважаемият so_hum, всички имаме Татхагатагарбха.

Imago

Не е лошо да се направи такава анкета, разбира се, анонимна, за да имаме представа каква е аудиторията.